=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Wednesday, 20 April 2011

=*_*= BIZI BUAT KEJE. TP ASAL FEDAP JER, BLOG WALKING. FEDAP BLOG WALKING, WAT KEJE..EHH..EHH.. APE2 JER LA.. =*_*=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
ari nih mmg bz settlekan keje yg patut. mane la tau kot2 arahan penempatan tetiba kuar mggu nih jgk..haru haku terkejar2 nak siapkan sume kang. 

fedap buat keje...blog walking... 
fedap blog walking...buat keje... 
fedap wat keje..jenjalan g toilet..
fedap g toilet, termenung depan pc.. 

ishhh! parah sungguh penangan arahan pertukaran pusingan keje nehh....serba x kena dibuatnyer... adoiihh..!!



ujan lebat, guruh & gelap kat luar..
bestnyer kalo dpt blk umh tido..
lupakan kejap masalah duniawi.. :( 

=*_*= BIZI BUAT KEJE. TP ASAL FEDAP JER, BLOG WALKING. FEDAP BLOG WALKING, WAT KEJE..EHH..EHH.. APE2 JER LA.. =*_*=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
ari nih mmg bz settlekan keje yg patut. mane la tau kot2 arahan penempatan tetiba kuar mggu nih jgk..haru haku terkejar2 nak siapkan sume kang. 

fedap buat keje...blog walking... 
fedap blog walking...buat keje... 
fedap wat keje..jenjalan g toilet..
fedap g toilet, termenung depan pc.. 

ishhh! parah sungguh penangan arahan pertukaran pusingan keje nehh....serba x kena dibuatnyer... adoiihh..!!



ujan lebat, guruh & gelap kat luar..
bestnyer kalo dpt blk umh tido..
lupakan kejap masalah duniawi.. :( 

=*_*= KECUT PERUT SELAGI TAK TAHU PENEMPATAN =*_=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
Semenjak 2 menjak perkhabaran pasal pertukaran pusingan keje kat opis yg bakal berlaku nih, haku x duduk senang. Selagi x tau penempatan kat Seksyen/Bahagian/Unit mane... selagi tuh la haku x sedap perut, x senang ati, x tenang duduk, x lega dijiwa + gundah gulana. 

Sorg lg member yg nak bertukar ckp maybe haku ganti tmpt dia. Dpt bos yg bleh thn garang. Omaigoattt..!! Blh kurus haku kalo cam nih. Pastuh member tuh ckp nak cuti sehari pun ssh nak lulus...cane nak balik Swk seminggu ujg bln 6 neh???? tiket dah beli daaaaaaaaa..!!! Uwaaaaaaaaaaa..!! Tanak keje stress2x cam dolu2..nnt hormon haku x stabil blk.. huakakaka.

Ari nih call member kat Bhg. Akaun tanye ade tak orang suka sama suka nak tukar. Member ckp ade. Tuh yg terus call bhg pertukaran tanye pasal nak buat surat/memo. So sekarang nih keje risik merisik, tanye menanye..call menge-call jer la...*sambil menahan rasa kecut perut* :-s


UPDATE :: pompuan yg nak tukar tuh ckp x jadik plak... mane nak carik nehhh??? tanak g unit/seksyen lain selain tuuuuuuu..!!!!!!!! :'((

=*_*= KECUT PERUT SELAGI TAK TAHU PENEMPATAN =*_=



=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
Semenjak 2 menjak perkhabaran pasal pertukaran pusingan keje kat opis yg bakal berlaku nih, haku x duduk senang. Selagi x tau penempatan kat Seksyen/Bahagian/Unit mane... selagi tuh la haku x sedap perut, x senang ati, x tenang duduk, x lega dijiwa + gundah gulana. 

Sorg lg member yg nak bertukar ckp maybe haku ganti tmpt dia. Dpt bos yg bleh thn garang. Omaigoattt..!! Blh kurus haku kalo cam nih. Pastuh member tuh ckp nak cuti sehari pun ssh nak lulus...cane nak balik Swk seminggu ujg bln 6 neh???? tiket dah beli daaaaaaaaa..!!! Uwaaaaaaaaaaa..!! Tanak keje stress2x cam dolu2..nnt hormon haku x stabil blk.. huakakaka.

Ari nih call member kat Bhg. Akaun tanye ade tak orang suka sama suka nak tukar. Member ckp ade. Tuh yg terus call bhg pertukaran tanye pasal nak buat surat/memo. So sekarang nih keje risik merisik, tanye menanye..call menge-call jer la...*sambil menahan rasa kecut perut* :-s


UPDATE :: pompuan yg nak tukar tuh ckp x jadik plak... mane nak carik nehhh??? tanak g unit/seksyen lain selain tuuuuuuu..!!!!!!!! :'((

=*_*= PERTUKARAN / PUSINGAN KERJA @ JOB ROTATION = KENE PINDAH OPIS..??? =*_*=


+

 =


 (◕‿◕✿PHAT LADY NAK MEMBEBEL (◕‿◕✿)
Ekceli, semalam bos haku dpt emel pasal pertukarn utk staff yg dh lebih 4 thn berkhidmat kat satu tmpt dan nama haku laa salah sorg yg naik sbb dh lebih 5 thn kat opis skrg nih... 

So dia print emel tuh kasik haku tgk & baca then mintak haku kasik pendapat. Sebelum nih pun mmg dah ade ura-ura utk buat job rotation kat opis haku nih & certain member pun dah pindah opis lain. Pas baca jer, haku jadik speechless. Bukan tanak tp berdebar2 memikirkan opis/bahagian/unit/seksyen mane haku kne pergi. Kne kuar dr JPM ker?? Pertukaran dalam jer ker..?? Dan dlm masa yg sama, risau kalo dah tukar opis baru...ok ker opis baru?? dpt bos garang ker..?? keje byk + stress ker..?? bla..bla...  

Time bos tanye pendapat haku..haku cuma ckp SYMP. Bos haku ckp dia bleh jer reply ckp "tiada halangan" tapi dia still nak tanye pendapat haku. Yess..!! Nih yg best pasal bos haku skrg nih. Ape2 dia x pnh belakangkan staff dia. Dia sorg bos yg memahami, baek ati & happening. Keje x stress ngan dia. Dulu masa dia mula2 ckp nak mintak transper kuar dr opis skrg pun haku cam x brp setuju. Yer laa.. Mane nak dapat bos best cam tuh, tp fikir2 blk dgn keadaan dia yg keje penuh dgn stress cam skrg..haku fhm & menyokong ape yg dia rasa OK utk dia. 

So, haku ckp OK & x kisah psl pertukaran tuh sbb nnt2 pun kne jgk..so ikut jer laa arahan. Dah bos kat Seksyen Sumber Manusia emel kat bos haku tanye pendapat, xkan haku nak soh bos haku reply emel tuh dan  ckp SAYA TAK SETUJU atopun SAYA BERPENDAPAT BAHAWA PEJABAT INI MASIH MEMERLUKAN ....  atau PEJABAT INI BELUM BERCADANG UNTUK.... Ehhh...x sehswaii ayat2 itu memandangkan semua seksyen/unit dah buat. Tetiba plak haku nak mendivakan diri tanak ikut arahan. Lagipun haku kne tuko ke area sini2 jer. Bukan kne tuko ke Sabah pun..ehh Sabah haku sukeh la...elaun beso.. Kalo kne tukar Swk..lagi haku sukeh dpt blk negeri sirik tp x kan tinggal incek hubby & anak2 bulus plak. :p hua hua hua...

Ptg tuh haku call Seksyen Sumber tanye psl tuh & pegawai kat situ ckp mmg pertukaran secara dalaman sahaja. Fuhh..lega.. ! Haku cuma harap pertukaran haku nnt  bukan pegi ke Sesyen 'sebelah" & mengadap Bos Singa dpn2 mata, kne maki2/ tengking/baling fail yg selama nih haku dengar sebelah tinga jer (kes pasang tinge time bos sebelah ngamuk). Mmg dasat kalo dpt bos cam tuh. Mau mati keras sakit jantung cenggitu. huhuhu.. Pas call Seksyen Sumber, haku sms bgtau incek hubby, dia ckp xpe la..nak buat cane..kalo dah arahan..at least dpt pengalaman lain plak... ;) 

Lgpun fikir2 balik, kalo haku mintak penangguhan buat kali nih..lambat laun thn depan still gak kne kuar dr Pejabat sekarang. Same jgk kan..???? Mane tau penghijrahan haku ke opis baru nnt bakal membawak satu pengalaman baru lam keje haku. Sekurang2nyer, dpt jgk pengalaman lain. So sekarang nih, dgn berdebar & sabar jer la menunggu penempatan baru 
tuh.... huhuhuu  ;p

pst :: ptg semalam jr. bos haku ckp maybe haku kne g Seksyen Sumber..sini2 jgk.. aiyohhh... haku prefer Bhg. Akaun... Bahagian kecik2 yg x terlalu crowded & ramai org. *errrr.. haku nih berat mulut, pemalu & penyegan orangnyer... :p Tapi...xpe.. esok nak usha2 line sane ade kosong or ade org nak tukar suka sama suka ker tak... heheheh

=*_*= PERTUKARAN / PUSINGAN KERJA @ JOB ROTATION = KENE PINDAH OPIS..??? =*_*=

+

 =


 (◕‿◕✿PHAT LADY NAK MEMBEBEL (◕‿◕✿)
Ekceli, semalam bos haku dpt emel pasal pertukarn utk staff yg dh lebih 4 thn berkhidmat kat satu tmpt dan nama haku laa salah sorg yg naik sbb dh lebih 5 thn kat opis skrg nih... 

So dia print emel tuh kasik haku tgk & baca then mintak haku kasik pendapat. Sebelum nih pun mmg dah ade ura-ura utk buat job rotation kat opis haku nih & certain member pun dah pindah opis lain. Pas baca jer, haku jadik speechless. Bukan tanak tp berdebar2 memikirkan opis/bahagian/unit/seksyen mane haku kne pergi. Kne kuar dr JPM ker?? Pertukaran dalam jer ker..?? Dan dlm masa yg sama, risau kalo dah tukar opis baru...ok ker opis baru?? dpt bos garang ker..?? keje byk + stress ker..?? bla..bla...  

Time bos tanye pendapat haku..haku cuma ckp SYMP. Bos haku ckp dia bleh jer reply ckp "tiada halangan" tapi dia still nak tanye pendapat haku. Yess..!! Nih yg best pasal bos haku skrg nih. Ape2 dia x pnh belakangkan staff dia. Dia sorg bos yg memahami, baek ati & happening. Keje x stress ngan dia. Dulu masa dia mula2 ckp nak mintak transper kuar dr opis skrg pun haku cam x brp setuju. Yer laa.. Mane nak dapat bos best cam tuh, tp fikir2 blk dgn keadaan dia yg keje penuh dgn stress cam skrg..haku fhm & menyokong ape yg dia rasa OK utk dia. 

So, haku ckp OK & x kisah psl pertukaran tuh sbb nnt2 pun kne jgk..so ikut jer laa arahan. Dah bos kat Seksyen Sumber Manusia emel kat bos haku tanye pendapat, xkan haku nak soh bos haku reply emel tuh dan  ckp SAYA TAK SETUJU atopun SAYA BERPENDAPAT BAHAWA PEJABAT INI MASIH MEMERLUKAN ....  atau PEJABAT INI BELUM BERCADANG UNTUK.... Ehhh...x sehswaii ayat2 itu memandangkan semua seksyen/unit dah buat. Tetiba plak haku nak mendivakan diri tanak ikut arahan. Lagipun haku kne tuko ke area sini2 jer. Bukan kne tuko ke Sabah pun..ehh Sabah haku sukeh la...elaun beso.. Kalo kne tukar Swk..lagi haku sukeh dpt blk negeri sirik tp x kan tinggal incek hubby & anak2 bulus plak. :p hua hua hua...

Ptg tuh haku call Seksyen Sumber tanye psl tuh & pegawai kat situ ckp mmg pertukaran secara dalaman sahaja. Fuhh..lega.. ! Haku cuma harap pertukaran haku nnt  bukan pegi ke Sesyen 'sebelah" & mengadap Bos Singa dpn2 mata, kne maki2/ tengking/baling fail yg selama nih haku dengar sebelah tinga jer (kes pasang tinge time bos sebelah ngamuk). Mmg dasat kalo dpt bos cam tuh. Mau mati keras sakit jantung cenggitu. huhuhu.. Pas call Seksyen Sumber, haku sms bgtau incek hubby, dia ckp xpe la..nak buat cane..kalo dah arahan..at least dpt pengalaman lain plak... ;) 

Lgpun fikir2 balik, kalo haku mintak penangguhan buat kali nih..lambat laun thn depan still gak kne kuar dr Pejabat sekarang. Same jgk kan..???? Mane tau penghijrahan haku ke opis baru nnt bakal membawak satu pengalaman baru lam keje haku. Sekurang2nyer, dpt jgk pengalaman lain. So sekarang nih, dgn berdebar & sabar jer la menunggu penempatan baru 
tuh.... huhuhuu  ;p

pst :: ptg semalam jr. bos haku ckp maybe haku kne g Seksyen Sumber..sini2 jgk.. aiyohhh... haku prefer Bhg. Akaun... Bahagian kecik2 yg x terlalu crowded & ramai org. *errrr.. haku nih berat mulut, pemalu & penyegan orangnyer... :p Tapi...xpe.. esok nak usha2 line sane ade kosong or ade org nak tukar suka sama suka ker tak... heheheh

Monday, 11 April 2011

=*_*= MINGGU BIZI PHAT LADY =*_*


Minggu nih MINGGU BIZI sedunia
sampai blog hagak terhabai.... 
..

nak termuntah la haku ngadap 2 mende urgent neh...


1) - Kne siapkan SKT, dh dpt imel dr Bhg. Inovasi & Pengurusan Sumber Manusia kata kne hantar 4 hari lagi, so ari Khamis nih (14/4) kne hantar wooo..!!! 





2) Kursus & Exam on9 x buat2 lagi wlu dah byk kali kuar imel reminder pasal neh. Waaaaaaaaa..!! Tensen siotttt...!!! Baru ari nih terhegeh2 nak buat, baru nak scroll tajuk ape nak amik. Due date 29/4 nih tp bape ari nak siap daaaaaaaaa.... 



 =*_*= PHATLADY NAK MEMBEBEL  =*_*=
sbb nak tumpukan perhatian pada dua (2) mende kat atas, ari nih haku tanak bawak Abg Sams (kemera Samsung haku tuh daa) g opis. Almaklum la lam tuh byk pic2 haku & anak2 bulus yg nak diedit. Bila dah edit kang, WAJIB plak masuk blog.. so mggu nih kne kurangkan ber-blog sampai la 2 mende kat atas tuh siap. Ya Allah, kuatkan imanku..... 


=*_*= MINGGU BIZI PHAT LADY =*_*


Minggu nih MINGGU BIZI sedunia
sampai blog hagak terhabai.... 
..

nak termuntah la haku ngadap 2 mende urgent neh...


1) - Kne siapkan SKT, dh dpt imel dr Bhg. Inovasi & Pengurusan Sumber Manusia kata kne hantar 4 hari lagi, so ari Khamis nih (14/4) kne hantar wooo..!!! 





2) Kursus & Exam on9 x buat2 lagi wlu dah byk kali kuar imel reminder pasal neh. Waaaaaaaaa..!! Tensen siotttt...!!! Baru ari nih terhegeh2 nak buat, baru nak scroll tajuk ape nak amik. Due date 29/4 nih tp bape ari nak siap daaaaaaaaa.... 



 =*_*= PHATLADY NAK MEMBEBEL  =*_*=
sbb nak tumpukan perhatian pada dua (2) mende kat atas, ari nih haku tanak bawak Abg Sams (kemera Samsung haku tuh daa) g opis. Almaklum la lam tuh byk pic2 haku & anak2 bulus yg nak diedit. Bila dah edit kang, WAJIB plak masuk blog.. so mggu nih kne kurangkan ber-blog sampai la 2 mende kat atas tuh siap. Ya Allah, kuatkan imanku..... 


Wednesday, 6 April 2011

=*_*= ARI NIH NAK G SCAN PEYOT MAMMEH BULUS =*_*=

~SILA ABAIKAN~
entry ini tiada kaitan ngan anak2 bulus. 
shamina-mina..ehh..ehh..
waka..waka ehh..ehh..!! :p


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
cam yg doc suh dtg balik masa g klinik Ahad lps, 
kejap lagi nak kuar g klinik, scan blk yg hari tuh.
hope xde pape kt perut sblh kanan. risau gak.. 
dibuatnyer kne hoperet lg sekali..
Omaigoattt..!!
alamatnyer, melintang pukang la scar kat peyot
yg mmg dah berparut kesan 1st operation dulu...  
he ehh.. he ehh... ehhh... 


=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=