=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Saturday, 26 March 2011

=*_*= CAT-TESHI CASTLE @ BUNGALOW ENAM (6) ANAK BULUS =*_*=


Dah lame nak hapdet pic bungalow anak2 bulus nih, akhirnyer ari nih baru berkesempatan. Tuh pun punye ler lame nak tggu haplod. Ari nih tenet selow agaknyer.

Kepada member2 bulus yg dok tanye haku bape besar cage nih, cemane bentuk dia, tinggi ker, lebar ker, bape hekor bleh muat dlm tuh, mane beli, cane hangkut. Nih details dia...heheheh ;)

  • BESAR CAGE : 1 depa org dewasa. *dlm meter tuh nnt ler haku sukat btul2. :p 
  • LEBAR CAGE : 1 depa separuh, org dewasa
  • TINGGI CAGE : lbh krg tinggi cage 3 tier
  • BENTUK CAGE : segi empat tepat & 2 tier @ tingkat. 
  • BILANGAN CAGE : ade 2 tp 1 x pasang lg. 
  • CONDITION : 8/10. 1 cage tuh secondhand, lg 1 baru x pnh guna. *berbaloi2 :p..
  • BAPE HEKOR BLEH MUAT : 6 hekor adult cat blh muat tp nak selesa 3 or 4 laa. Kalo kitten cam dak kecit lam umh neh blh sumbat 15-20 hekor. Sure dorg wat party lam tuh. huakakak..
  • MANE BELI : umh owner dia @ Petaling Jaya. Haku jumpa lam mudah.my.  
  • CANE HANGKUT : terpaksa sewa lori 1 tan sbb x muat masuk van apatah lagi kete Exora, and jauh sekali myVi.     
  • REGA CAGE : err.... MAAF..haku tanak ler ckp kang org ckp beria2 plak walhal pasal kucen jer pun & esp org yg x fhm SEBAB, TUJUAN & KENAPA haku beli & betapa haku memerlukan cage nih. .    


sila abaikan model alas kaki dpn cage itew.. ;)


cage 3 tier kat sblh tuh dah jadik bungalow dak kecit tuh 
utk sementara sbb yg lain sure akan buli dia kalo campur. :p






Lady Rusty, model ala kaki bundle beli dr Kelantan. :p





=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=

Ade satu soklan last yg haku pnh dapat. 

SOKLAN : SIAPA YG KUARKAN DUIT BELI CAGE INI??
Yeahhh..!! nih soklan plg penting sbb kdg2 org ingat kita bab2 kucen nih akan melibatkan poket orang lain cthnya duit LAKI/SUAMI/HUBBY


JAWAPAN : Utk org2 tertentu/berkaitan yg selama nih fikir haku habiskan duit incek hubby bab2 kucen nih, disini haku nak wat pengakuan bahawa "semua perbelanjaan sewa lori / bayaran deposit & bayaran penuh cage ini adalah hasil dari DUIT GAJI HAKU sendiri. Termasuk jgk perbelanjaan makanan/ubat2an/brg2/pasir/ treatment & boarding (upah menjaga bila blk kpg)

So, hrp lepas ni xde org nak tanye2 haku "suami x marah ker awak habiskan duit dia...diulangi..DUIT DIA...sbb haku xkan melibatkan poket org lain dgn minat haku melainkan incek hubby ikhlas bersedekah / sesaje nak belikan adiah / tetiba dpt duit byk @ dpt mimpi baek beli/hulur utk budak2 tersebot. 

Sekian, time kaseyyy... hehehehe...


*statement di atas ini adalah ditujukan buat hamba Allah yg pnh perli haku bila haku beli brg2/treatment/ mekanan & menan kucen dan ckp haku nih terlalu BERIA-IA & MEMBAZIR belikan itu ini utk kucen..sebab semuanya adalah DUIT HAKU, BUKAN DUIT HENGKO... thanks.. ;)

* ini BUKAN ENTRY EMO tp entry utk kasik penjelasan kpd org yg x pnh faham pencinta kucen tersebut, ;)


Nama "Cat-Taeshi Castle"
Cat - Kucen
Taeshi - sebutan sesaje incek hubby utk perkataan "kecik" (Teshik)
Castle - istana lah kononnyer. Sesaje nak menggedik...heheheh




=*_*= CAT-TESHI CASTLE @ BUNGALOW ENAM (6) ANAK BULUS =*_*=


Dah lame nak hapdet pic bungalow anak2 bulus nih, akhirnyer ari nih baru berkesempatan. Tuh pun punye ler lame nak tggu haplod. Ari nih tenet selow agaknyer.

Kepada member2 bulus yg dok tanye haku bape besar cage nih, cemane bentuk dia, tinggi ker, lebar ker, bape hekor bleh muat dlm tuh, mane beli, cane hangkut. Nih details dia...heheheh ;)

  • BESAR CAGE : 1 depa org dewasa. *dlm meter tuh nnt ler haku sukat btul2. :p 
  • LEBAR CAGE : 1 depa separuh, org dewasa
  • TINGGI CAGE : lbh krg tinggi cage 3 tier
  • BENTUK CAGE : segi empat tepat & 2 tier @ tingkat. 
  • BILANGAN CAGE : ade 2 tp 1 x pasang lg. 
  • CONDITION : 8/10. 1 cage tuh secondhand, lg 1 baru x pnh guna. *berbaloi2 :p..
  • BAPE HEKOR BLEH MUAT : 6 hekor adult cat blh muat tp nak selesa 3 or 4 laa. Kalo kitten cam dak kecit lam umh neh blh sumbat 15-20 hekor. Sure dorg wat party lam tuh. huakakak..
  • MANE BELI : umh owner dia @ Petaling Jaya. Haku jumpa lam mudah.my.  
  • CANE HANGKUT : terpaksa sewa lori 1 tan sbb x muat masuk van apatah lagi kete Exora, and jauh sekali myVi.     
  • REGA CAGE : err.... MAAF..haku tanak ler ckp kang org ckp beria2 plak walhal pasal kucen jer pun & esp org yg x fhm SEBAB, TUJUAN & KENAPA haku beli & betapa haku memerlukan cage nih. .    


sila abaikan model alas kaki dpn cage itew.. ;)


cage 3 tier kat sblh tuh dah jadik bungalow dak kecit tuh 
utk sementara sbb yg lain sure akan buli dia kalo campur. :p






Lady Rusty, model ala kaki bundle beli dr Kelantan. :p





=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=

Ade satu soklan last yg haku pnh dapat. 

SOKLAN : SIAPA YG KUARKAN DUIT BELI CAGE INI??
Yeahhh..!! nih soklan plg penting sbb kdg2 org ingat kita bab2 kucen nih akan melibatkan poket orang lain cthnya duit LAKI/SUAMI/HUBBY


JAWAPAN : Utk org2 tertentu/berkaitan yg selama nih fikir haku habiskan duit incek hubby bab2 kucen nih, disini haku nak wat pengakuan bahawa "semua perbelanjaan sewa lori / bayaran deposit & bayaran penuh cage ini adalah hasil dari DUIT GAJI HAKU sendiri. Termasuk jgk perbelanjaan makanan/ubat2an/brg2/pasir/ treatment & boarding (upah menjaga bila blk kpg)

So, hrp lepas ni xde org nak tanye2 haku "suami x marah ker awak habiskan duit dia...diulangi..DUIT DIA...sbb haku xkan melibatkan poket org lain dgn minat haku melainkan incek hubby ikhlas bersedekah / sesaje nak belikan adiah / tetiba dpt duit byk @ dpt mimpi baek beli/hulur utk budak2 tersebot. 

Sekian, time kaseyyy... hehehehe...


*statement di atas ini adalah ditujukan buat hamba Allah yg pnh perli haku bila haku beli brg2/treatment/ mekanan & menan kucen dan ckp haku nih terlalu BERIA-IA & MEMBAZIR belikan itu ini utk kucen..sebab semuanya adalah DUIT HAKU, BUKAN DUIT HENGKO... thanks.. ;)

* ini BUKAN ENTRY EMO tp entry utk kasik penjelasan kpd org yg x pnh faham pencinta kucen tersebut, ;)


Nama "Cat-Taeshi Castle"
Cat - Kucen
Taeshi - sebutan sesaje incek hubby utk perkataan "kecik" (Teshik)
Castle - istana lah kononnyer. Sesaje nak menggedik...heheheh




=*_*= DIY @ KERASTANGAN :: SIGNBOARD BUNGALOW + SIGNBOARD BILIK & DIARI ANAK BULUS =*_*=


aktiviti "kerastangan" suka-suki oleh sepasang tgn yg terkenal dgn tidak berseni nyer. huakakak...

# SIGNBOARD BUNGALOW #

Bahan2:
  1. Frame (beli kedai RM2 jer);
  2. Cangkuk Langsir; dan
  3. Gambar2 anak bulus yg dah edit ikut sesuka hati.

Frame beli kedai 2 hengget. Rega pun RM2 jer. :p


cangkuk langsir.


gmbr sblm & selepas kejadian.




# SIGNBOARD BILIK #

Bahan-Bahan : 
  1. gambar anak bulus yg dah edit ikut kreativiti sesuka hati;
  2. Gam Uhu / Gam Basah / Tape pelekat & gunting;
  3. Kertas pembalut adiah (yg dah lame2 beli ntah zaman biler).
  4. Polisterin yg dh rosak2 (bhn buangan pas 5S amik dr opis) tampal2 kasik cantum); dan 
  5. Double tape. (Beli kedei 2 hengget jer).  


 Mula2 lekat kat kertas pembalut adiah yg background dia
ade gambar kucen tp cam x sesuai plak.


last2 tuko kertas pembalut corak yg nih.


 dah siap tampal...!!!
hasil "kerastangan" yg ntah hapahapantah :p
*nama pun tangan x berseni =))


# DIARI ANAK BULUS # 

Bahan-bahan :
  1. Diari kosong (ntah tahun bile punye);
  2. Sarung VCD (sarung VCD rosak);
  3. Gunting/Gam Uhu
  4. Kertas Kilat2 kaler purple (kutip kat opis)

balut ikut suka hati.


kad2 vaksin anak bulus nih haku selit lam tuh sekali.
kalo x, memane ntah haku simpan,
pastuh x ingat dah kat mane letak.


nih laa ghupenyer hasil kerastangan iteww..
semua menggunakan bhn2 terbuang :p

Dlm Diari anak bulus adalah mengandungi:-
  • kad vaksin
  • resit2 perubatan/pembelian barang2 / makanan
  • tarikh2 neuter / spay / befday
  • kad2 biznes petshop 
  • mende2 berkaitan anak2 bulus & ape2 jer supaya haku sng nak check @ ingat sbb haku neh pelupaaaaaaaaaa...!! :p


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
xde keje, saje buat2 keje.. :p


=*_*= DIY @ KERASTANGAN :: SIGNBOARD BUNGALOW + SIGNBOARD BILIK & DIARI ANAK BULUS =*_*=


aktiviti "kerastangan" suka-suki oleh sepasang tgn yg terkenal dgn tidak berseni nyer. huakakak...

# SIGNBOARD BUNGALOW #

Bahan2:
  1. Frame (beli kedai RM2 jer);
  2. Cangkuk Langsir; dan
  3. Gambar2 anak bulus yg dah edit ikut sesuka hati.

Frame beli kedai 2 hengget. Rega pun RM2 jer. :p


cangkuk langsir.


gmbr sblm & selepas kejadian.




# SIGNBOARD BILIK #

Bahan-Bahan : 
  1. gambar anak bulus yg dah edit ikut kreativiti sesuka hati;
  2. Gam Uhu / Gam Basah / Tape pelekat & gunting;
  3. Kertas pembalut adiah (yg dah lame2 beli ntah zaman biler).
  4. Polisterin yg dh rosak2 (bhn buangan pas 5S amik dr opis) tampal2 kasik cantum); dan 
  5. Double tape. (Beli kedei 2 hengget jer).  


 Mula2 lekat kat kertas pembalut adiah yg background dia
ade gambar kucen tp cam x sesuai plak.


last2 tuko kertas pembalut corak yg nih.


 dah siap tampal...!!!
hasil "kerastangan" yg ntah hapahapantah :p
*nama pun tangan x berseni =))


# DIARI ANAK BULUS # 

Bahan-bahan :
  1. Diari kosong (ntah tahun bile punye);
  2. Sarung VCD (sarung VCD rosak);
  3. Gunting/Gam Uhu
  4. Kertas Kilat2 kaler purple (kutip kat opis)

balut ikut suka hati.


kad2 vaksin anak bulus nih haku selit lam tuh sekali.
kalo x, memane ntah haku simpan,
pastuh x ingat dah kat mane letak.


nih laa ghupenyer hasil kerastangan iteww..
semua menggunakan bhn2 terbuang :p

Dlm Diari anak bulus adalah mengandungi:-
  • kad vaksin
  • resit2 perubatan/pembelian barang2 / makanan
  • tarikh2 neuter / spay / befday
  • kad2 biznes petshop 
  • mende2 berkaitan anak2 bulus & ape2 jer supaya haku sng nak check @ ingat sbb haku neh pelupaaaaaaaaaa...!! :p


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
xde keje, saje buat2 keje.. :p


=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=