=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Wednesday, 24 October 2012

✍ PHATCAT PINDAH BLOG BARU




❤✍ anak-anak bulus nak mengeow ✍❤

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..
xde wordless wednesday ari nih..heheh..
1st day keje ari ni, pas cuti emerjensi dari ari Jemat lepas.
semua gara2 muka merah,
mengelupas,
pedih,
kulit tegang,
dan paling dasat, gatal yg amat sangat...!

dari area T Zone - dahi, pipi & bawah dagu.
haru lagi sadis jer bila tgk muka sendiri lam cermin.
senang cakap..


NGERI...........!!!!!!!!!!


tapi skrg dah makin ok, 
x mengelupas wlupun masih merah & gatal2.
Doc ckp kne fungus..
tp bukan disebabkan pets. 
Fuhhh... lega..

tapi....tanak cite pasal tu..
just nak inform, saya dah pindah blog baru.

byk sebab kne buat blog baru tu (chewahh)

salah satunya, 
dah gibap (give up) menyetting width untuk entry & gambar, 
bila setting2 seme asik lari..
x jauh mane pun tp x larat nak kejar..

ok melalut!

klu perasan, blog skrg ni, 
gmbar2 mmg seme kecik2.
klu ejas kasik besar, 
image jadik terkuar dari landasan idop.
bila dah try setting2 x ok jugak, 

Sayang sbnrnya blog ni, byk kenangan2..
tp bila bukak, byk gambar2 arwah Wiwi dlm tu..
buat saya sedih sangat2, rasa rindu dia sangat2.
Satu2nya kucing yg byk merubah kehidupan & pandangan 
saya terhadap kucing
last2 nekad buat keputusan kne wujudkan 2nd blog ni..
so lepas ni akan update semua entry2 pasal anak bulus kat blog satu tu ler yerr.. 


satu tu jer pun sbbnyer.. thehehe
yg td ckp byk sebab tu, 
sesaje jer konon nak kasik cam gempak..
hahahhaa..!!
wlu ape2pun, 
hrp kengkawan pencinta haiwan sudi2 laa menskodeng blog tu..
siryes xde bayaran dikenakan..
klu nak mempolowww, 
laaaaaaaaagiii sangat dialu2kan..
hehehe 

blog tu dlm proses setting2 ape yg patut, 
so still ade lagi yg x complete nyer..
faham2 jer ler ekk..

ni link nyer...




✍ PHATCAT PINDAH BLOG BARU




❤✍ anak-anak bulus nak mengeow ✍❤

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..
xde wordless wednesday ari nih..heheh..
1st day keje ari ni, pas cuti emerjensi dari ari Jemat lepas.
semua gara2 muka merah,
mengelupas,
pedih,
kulit tegang,
dan paling dasat, gatal yg amat sangat...!

dari area T Zone - dahi, pipi & bawah dagu.
haru lagi sadis jer bila tgk muka sendiri lam cermin.
senang cakap..


NGERI...........!!!!!!!!!!


tapi skrg dah makin ok, 
x mengelupas wlupun masih merah & gatal2.
Doc ckp kne fungus..
tp bukan disebabkan pets. 
Fuhhh... lega..

tapi....tanak cite pasal tu..
just nak inform, saya dah pindah blog baru.

byk sebab kne buat blog baru tu (chewahh)

salah satunya, 
dah gibap (give up) menyetting width untuk entry & gambar, 
bila setting2 seme asik lari..
x jauh mane pun tp x larat nak kejar..

ok melalut!

klu perasan, blog skrg ni, 
gmbar2 mmg seme kecik2.
klu ejas kasik besar, 
image jadik terkuar dari landasan idop.
bila dah try setting2 x ok jugak, 

Sayang sbnrnya blog ni, byk kenangan2..
tp bila bukak, byk gambar2 arwah Wiwi dlm tu..
buat saya sedih sangat2, rasa rindu dia sangat2.
Satu2nya kucing yg byk merubah kehidupan & pandangan 
saya terhadap kucing
last2 nekad buat keputusan kne wujudkan 2nd blog ni..
so lepas ni akan update semua entry2 pasal anak bulus kat blog satu tu ler yerr.. 


satu tu jer pun sbbnyer.. thehehe
yg td ckp byk sebab tu, 
sesaje jer konon nak kasik cam gempak..
hahahhaa..!!
wlu ape2pun, 
hrp kengkawan pencinta haiwan sudi2 laa menskodeng blog tu..
siryes xde bayaran dikenakan..
klu nak mempolowww, 
laaaaaaaaagiii sangat dialu2kan..
hehehe 

blog tu dlm proses setting2 ape yg patut, 
so still ade lagi yg x complete nyer..
faham2 jer ler ekk..

ni link nyer...




Wednesday, 17 October 2012

✍ RABU NAN MENGANTUK...✍

CHESTER : ngantuk arrr mammehhh...
bestnyer kalau dapat sambung tido nih..

Zzzzzzzzzzzzzzz........

✍ RABU NAN MENGANTUK...✍

CHESTER : ngantuk arrr mammehhh...
bestnyer kalau dapat sambung tido nih..

Zzzzzzzzzzzzzzz........

Monday, 10 September 2012

✍ EDISI TERJAH 9/9/2012 : TETAMU TAK DIUNDANG....BIAWAK...!!!! ✍


Kisah petang semalam, tgh leka buat popia seaweed, terdengar bunyik macam barang jatuh kat blkg umh. Ingatkan anak indon yg kawin bangla blkg umh tu tgh main. So, malas la nak pegi tgk. Tak pun, kot laaaaaaa barang atas mesin basuh yg jatuh. Pastu ade lagi bunyik barang jatuh, rasa x sedap ati… saya pegi laaa skodeng kat dapur, ternampak perempuan indon tu tertinjau2 sambil tgk luar bilik bibik kitorg (tmpt cage anak bulus yg saya dah pindahkan keluar).

Sambil tangan dia angkat baju yang dijemur, sambil tu dia geleng2 kepala & urut dada. Mula2 saya perati jer dia. Kira dia skodeng rumah saya, saya skodeng rumah dia. Saya nyorok2 takut dia perasan plak saya kat situ. Saya tgk perempuan indon tu x berganjak pun dari situ. Still geleng2 kepala…urut2 dada pandang blkg bilik bibik (dulu bilik anak bulus duduk lam tu).

Iskkkkkk…rasa lain macam sbb bunyik barang jatuh tu bukan dari rumah dorang.., saya terus berlari masuk bilik anak bulus. YA ALLAH….!!!!!!!!!!!! Menggigil2 badan saya, panik tgk BIAWAK sebesar paha orang dewasa & panjangnya lebih kurang sedepa sedang panjat cage anak bulus blkg rumah. Biawak tu sedang mencungkil2 jaring plastic kat tingkap. Nasib baik tingkap bertutup time tu. Agaknyer klu x tutup, sah2 dah masuk rumah…tau2 muncul tetamu yg x diundang ni kt tepi kaki yg tgh leka buat popia tu. 



Masa tu sbb dah panik sangat, tgk pulak anak bulus semua berkumpul kat sudut cage, terus call hubby. Call dia, x angkat, pastu sms… sms plak ntah apebenda la saya taip..dari nak taip kucing, jadik cam kat pic bawah nih..(cam nak gelak pun ade bila baca balik sms tu).

 Sebenarnya saya nak taip..
 "..ada biawak besar blkg rumah, bang.. 
dia nak makan kucing, bangg.."


Mane tak nyer..badan saya time tu dah menggigil2, menggeletar jari nak menaip. Dah mula nangis sbb takut biawak sebesar tu bertindak makin ganas nak  “membaham” anak bulus lam tu. Lepas sms, terus snap pic (sempat lagi tuuu..sbg bukti laa kan..). Sempat amik 2 pic jer. 



Saya dah x tau nak buat ape, ternampak batang mop lam bilik tu, terus ketuk2 cermin tingkap sambil nangis2. Tapi saya x bukak pun tingkap tu. Takut kang biawak tu berlaku ganas, terus masuk bilik. Masa ketuk2 tingkap tu, biawak tu buat derk jer. Macam dia x takut langsung. Ker saya mmg muka & gaya x menakutkan dia..??????
Saya lari keluar, cari Ridsect. 


Saya nekad nak “bakar” dia, spray ridsect & letak lighter..nnt akan kuar api. Biasanya saya buat cam tu klu time lalat byk... Masa tu dtg keberanian, saya nekad klu tangan melecur ke ape, lantak laaa. Sebelum dia baham anak2 bulus, biar saya bertindak. Tapi dlm panik cam tu, lighter plak x jumpa. Time tu la pulak saya jadik blur. Dah x tau nak buat mcm mana.


Macam kebetulan jer hari tu, dah ler sorang2, kunci rumah plak hubby TERtinggal lam kete & dah pegi keje pepagi tu. Dari pagi saya x bleh kuar nak jemur baju, apatah lagi nak jemur kulit popia sblm saya goreng. Tak sangka pulak petang tu jadik peristiwa yg menakutkan tu.


Lepas x dapat masuk rumah tu, biawak tu masuk lam litter tray anak bulus, saya plak ketuk2 cermin tu sambil nangis2. Masa tu saya tak tau nak mintak tolong sape. 


Lari keluar bilik balik, try call hubby, pun sama. Dia x angkat phone. Last2 saya tawakal. Bila masuk balik lam bilik anak bulus tu, saya tengok biawak tu dah xde. Saya tengok perempuan indon blkg umh tu tadi geleng kepala sambil pandang ke belah kiri perumahan kitorg. So saya buat kesimpulan sendiri bahawa dia nampak biawak tu lari ke situ. Lepas tu dia masuk rumah, mungkin dia x perasan saya kat tingkap tu sbb agak terlindung dek dahan pokok kat blkg umh jiran yang makin merendang, dah lame tak ditebang..


Saya terus bukak tingkap, kira semua anak bulus. Alhamdulillah…!!. Masih cukup 5 ekor. Semua masih dlm keadaan sihat walafiat. Semua kembang2 dah bulunyer, saya panggil2… dorang xde respon. Mata memasing masih besar & bulat. Biasanya dorg klu nampak kelibat saya kat tingkap or dlm bilik tu, memasing mcm histeria "panggil" saya, semua mintak attensennn saya. Masih panik agaknyer. Setengah jam jugak la saya duduk lam bilik tu. Berjaga-jaga takut biawak tu datang balik. 


Bila dah rasa ok, saya duduk balik kat meja makan tempat saya buat popia tadi. Menangis…. Kalau orang ckp, alahhh tu pun nak menangis?? Iiiiyee… saya menangis sebab ketakutan. Takut pada biawak tu pun iye..bukan x pernah tgk biawak tp kecik2 tu dah biasa..Ni sbb besar sangat... Tapi sebenarnya lebih takut klu ape2 jadik pada anak bulus saya. Nyawa dorang xde galang ganti. Kalau boleh berganti kucing yang mahal sekalipun, masih takkan sama kucing2 yang saya bela dari kecik, bertahun2 membesar depan mata saya. Mungkin orang yg sayangkan haiwan jer yg dapat faham perasaan tu macam mana. Saya bersyukur sbb dorang semua selamat.


Saya tak dapat bayangkan kalau kejadian tu berlaku masa saya takde kat rumah. Entah2 balik tu tinggal kepala dorg jer yg x bleh lepas keluar dari cage. Nauzubillah..!!! Mintak2 dijauhkan. Saya masih tak bersedia untuk kehilangan mereka lagi lepas Wiwi mati tahun lepas..


Dalam saya menangis2 tu, hubby call. Dia ckp hp dia tinggalkan kat meja sbb tgh cas. Patutlaa saya call2, x dapat. Dia tanye ape dah jadik. Saya x dpt ckp banyak, just mintak dia balik cepat.


Sampai2 jer rumah, dia terus laju2 masuk bilik anak bulus. Saya tau dia pun risaukan anak2 bulus tu. Lepas tgk keadaan semua Ok, dia terus peluk utk tenangkan saya (ehh ini bukan scene drama tu tauu :p ). Masa ni sokongan amatlah diperlukan, sekurang2nya saya rasa lega apabila ada seseorang yg faham macam mana saya sayangkan anak2 bulus tu semua.  


Dia ckp, semua anak bulus dah nampak ok, agaknya dorg dah biasa kene “attack” @ menerima kunjungan terjah biawak tu.









Petang tu, mintak tlg hubby tukar pasir & tambah mknn dorang. Saya snap pic dorang, memasing dah kembali normal wlupun mula2 tu semua kelepetkan tinge. 



Bila saya keluar sekali & tgk keadaan blkg umh jiran saya, saya rasa x mustahil kalau biawak tu bersarang kat situ. Saya rasa lepas ni saya kena "hint2" kat jiran saya supaya musnahkan tempat jin bertendang blkg umh tu. 

Tiba2 teringat, masa saya tanya jiran saya pasal arnab dorang yg saya dah tak nampak blkg rumah dorg..katanya dah x nak bela arnab sebab arnab dia mati kene gigit anjing.

Saya syak..!! Itu bukan anjing.. tapi BIAWAK..!!!!!!!!!!! :’( 




✍ EDISI TERJAH 9/9/2012 : TETAMU TAK DIUNDANG....BIAWAK...!!!! ✍


Kisah petang semalam, tgh leka buat popia seaweed, terdengar bunyik macam barang jatuh kat blkg umh. Ingatkan anak indon yg kawin bangla blkg umh tu tgh main. So, malas la nak pegi tgk. Tak pun, kot laaaaaaa barang atas mesin basuh yg jatuh. Pastu ade lagi bunyik barang jatuh, rasa x sedap ati… saya pegi laaa skodeng kat dapur, ternampak perempuan indon tu tertinjau2 sambil tgk luar bilik bibik kitorg (tmpt cage anak bulus yg saya dah pindahkan keluar).

Sambil tangan dia angkat baju yang dijemur, sambil tu dia geleng2 kepala & urut dada. Mula2 saya perati jer dia. Kira dia skodeng rumah saya, saya skodeng rumah dia. Saya nyorok2 takut dia perasan plak saya kat situ. Saya tgk perempuan indon tu x berganjak pun dari situ. Still geleng2 kepala…urut2 dada pandang blkg bilik bibik (dulu bilik anak bulus duduk lam tu).

Iskkkkkk…rasa lain macam sbb bunyik barang jatuh tu bukan dari rumah dorang.., saya terus berlari masuk bilik anak bulus. YA ALLAH….!!!!!!!!!!!! Menggigil2 badan saya, panik tgk BIAWAK sebesar paha orang dewasa & panjangnya lebih kurang sedepa sedang panjat cage anak bulus blkg rumah. Biawak tu sedang mencungkil2 jaring plastic kat tingkap. Nasib baik tingkap bertutup time tu. Agaknyer klu x tutup, sah2 dah masuk rumah…tau2 muncul tetamu yg x diundang ni kt tepi kaki yg tgh leka buat popia tu. 



Masa tu sbb dah panik sangat, tgk pulak anak bulus semua berkumpul kat sudut cage, terus call hubby. Call dia, x angkat, pastu sms… sms plak ntah apebenda la saya taip..dari nak taip kucing, jadik cam kat pic bawah nih..(cam nak gelak pun ade bila baca balik sms tu).

 Sebenarnya saya nak taip..
 "..ada biawak besar blkg rumah, bang.. 
dia nak makan kucing, bangg.."


Mane tak nyer..badan saya time tu dah menggigil2, menggeletar jari nak menaip. Dah mula nangis sbb takut biawak sebesar tu bertindak makin ganas nak  “membaham” anak bulus lam tu. Lepas sms, terus snap pic (sempat lagi tuuu..sbg bukti laa kan..). Sempat amik 2 pic jer. 



Saya dah x tau nak buat ape, ternampak batang mop lam bilik tu, terus ketuk2 cermin tingkap sambil nangis2. Tapi saya x bukak pun tingkap tu. Takut kang biawak tu berlaku ganas, terus masuk bilik. Masa ketuk2 tingkap tu, biawak tu buat derk jer. Macam dia x takut langsung. Ker saya mmg muka & gaya x menakutkan dia..??????
Saya lari keluar, cari Ridsect. 


Saya nekad nak “bakar” dia, spray ridsect & letak lighter..nnt akan kuar api. Biasanya saya buat cam tu klu time lalat byk... Masa tu dtg keberanian, saya nekad klu tangan melecur ke ape, lantak laaa. Sebelum dia baham anak2 bulus, biar saya bertindak. Tapi dlm panik cam tu, lighter plak x jumpa. Time tu la pulak saya jadik blur. Dah x tau nak buat mcm mana.


Macam kebetulan jer hari tu, dah ler sorang2, kunci rumah plak hubby TERtinggal lam kete & dah pegi keje pepagi tu. Dari pagi saya x bleh kuar nak jemur baju, apatah lagi nak jemur kulit popia sblm saya goreng. Tak sangka pulak petang tu jadik peristiwa yg menakutkan tu.


Lepas x dapat masuk rumah tu, biawak tu masuk lam litter tray anak bulus, saya plak ketuk2 cermin tu sambil nangis2. Masa tu saya tak tau nak mintak tolong sape. 


Lari keluar bilik balik, try call hubby, pun sama. Dia x angkat phone. Last2 saya tawakal. Bila masuk balik lam bilik anak bulus tu, saya tengok biawak tu dah xde. Saya tengok perempuan indon blkg umh tu tadi geleng kepala sambil pandang ke belah kiri perumahan kitorg. So saya buat kesimpulan sendiri bahawa dia nampak biawak tu lari ke situ. Lepas tu dia masuk rumah, mungkin dia x perasan saya kat tingkap tu sbb agak terlindung dek dahan pokok kat blkg umh jiran yang makin merendang, dah lame tak ditebang..


Saya terus bukak tingkap, kira semua anak bulus. Alhamdulillah…!!. Masih cukup 5 ekor. Semua masih dlm keadaan sihat walafiat. Semua kembang2 dah bulunyer, saya panggil2… dorang xde respon. Mata memasing masih besar & bulat. Biasanya dorg klu nampak kelibat saya kat tingkap or dlm bilik tu, memasing mcm histeria "panggil" saya, semua mintak attensennn saya. Masih panik agaknyer. Setengah jam jugak la saya duduk lam bilik tu. Berjaga-jaga takut biawak tu datang balik. 


Bila dah rasa ok, saya duduk balik kat meja makan tempat saya buat popia tadi. Menangis…. Kalau orang ckp, alahhh tu pun nak menangis?? Iiiiyee… saya menangis sebab ketakutan. Takut pada biawak tu pun iye..bukan x pernah tgk biawak tp kecik2 tu dah biasa..Ni sbb besar sangat... Tapi sebenarnya lebih takut klu ape2 jadik pada anak bulus saya. Nyawa dorang xde galang ganti. Kalau boleh berganti kucing yang mahal sekalipun, masih takkan sama kucing2 yang saya bela dari kecik, bertahun2 membesar depan mata saya. Mungkin orang yg sayangkan haiwan jer yg dapat faham perasaan tu macam mana. Saya bersyukur sbb dorang semua selamat.


Saya tak dapat bayangkan kalau kejadian tu berlaku masa saya takde kat rumah. Entah2 balik tu tinggal kepala dorg jer yg x bleh lepas keluar dari cage. Nauzubillah..!!! Mintak2 dijauhkan. Saya masih tak bersedia untuk kehilangan mereka lagi lepas Wiwi mati tahun lepas..


Dalam saya menangis2 tu, hubby call. Dia ckp hp dia tinggalkan kat meja sbb tgh cas. Patutlaa saya call2, x dapat. Dia tanye ape dah jadik. Saya x dpt ckp banyak, just mintak dia balik cepat.


Sampai2 jer rumah, dia terus laju2 masuk bilik anak bulus. Saya tau dia pun risaukan anak2 bulus tu. Lepas tgk keadaan semua Ok, dia terus peluk utk tenangkan saya (ehh ini bukan scene drama tu tauu :p ). Masa ni sokongan amatlah diperlukan, sekurang2nya saya rasa lega apabila ada seseorang yg faham macam mana saya sayangkan anak2 bulus tu semua.  


Dia ckp, semua anak bulus dah nampak ok, agaknya dorg dah biasa kene “attack” @ menerima kunjungan terjah biawak tu.









Petang tu, mintak tlg hubby tukar pasir & tambah mknn dorang. Saya snap pic dorang, memasing dah kembali normal wlupun mula2 tu semua kelepetkan tinge. 



Bila saya keluar sekali & tgk keadaan blkg umh jiran saya, saya rasa x mustahil kalau biawak tu bersarang kat situ. Saya rasa lepas ni saya kena "hint2" kat jiran saya supaya musnahkan tempat jin bertendang blkg umh tu. 

Tiba2 teringat, masa saya tanya jiran saya pasal arnab dorang yg saya dah tak nampak blkg rumah dorg..katanya dah x nak bela arnab sebab arnab dia mati kene gigit anjing.

Saya syak..!! Itu bukan anjing.. tapi BIAWAK..!!!!!!!!!!! :’( 




Thursday, 6 September 2012

✍ MENCARI "TEMPORARY FOSTERER" UTK EXOTIC SEMI FLAT FACE PERSIAN (DLH) ✍

Assalammualaikum.. First sekali, harap x terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya buat sumer "FURRIENDS" yang meraikan hari raya. Rasa dah lame x hapdet belog ni since entry last pasal Wiwi. Bukan sibuk sangat, bukan saje nak abaikan blog. Tapi xmo rasa sedey bila tgk entry pasal Wiwi tu.

Terus ke tajuk seperti kat atas tu, saya dgn URGENT tgh mencari 'Temporary Fosterer" bagi pihak kawan sepengucingan saya (dulu member Petfinder.my). 

Member saya ni sorang rescuer jugak & biasanya akan kutip mana2 stray area rumah dia utk dijaga & diberi rawatan. Tapi memandangkan sekarang  baby girl dia (9 bulan) kne jangkitan kuman dalam lungs, so dia TERPAKSA bagi tumpuan pada baby & kucing dia ni terpaksa mintak orang lain jaga dulu. Saya copy & paste email dari dia:-  


name diberi: tobi.
umur: 2 tahun 8 bulan        
jantina: lelaki unneutered.
hobi: main straw dan tido.
makanan kegemaran: blackwood
sikap: tak banyak bergerak, suka duduk bawah meja, manja la jugak kalau selalu main dengan dia..
alamat kediaman owner : bangi/kajang
.
p.s: tak boleh makan terlalu banyak, nanti cirit birit. makan hanya BLACKWOOD


gambar2 yang tak lawa tu(3 pic kat bawah) gambar masa kami mula mula adopt dia dua tahun lepas. masa tu dia macam nak mati dah. huhu. kami jaga dan sekarang ni dia nampak la rupe macam kucing sikit. tapi perut dia memang sensitif. tu je la kot. vaccination dan health check semua dekat klinik honey kat section 3, BB Bangi. kad kesihatan / mknn / pasir akan saya berikan sekali. semua belanja perubatan akan saya tanggung / boleh claim medical dari saya, tapi kene beritahu saya dulu sebelum pergi. makanan dan peralatan grooming akan saya berikan. 










GAMBAR SEKARANG



hope kalo korang blh jaga or ade member2 yg blh jaga dia untuk sementara, 
mintak respon segera, bleh inbox FB saya, "juls julie" sama cam kat side kanan blog ni, 
tapi x payah emel saya sbb emel jarang bukak.. atau pun...
sebarang pertanyaan lanjut, boleh direct emel pada tuan dia,

sitibaizurah@yahoo.co.uk


tq ;)

✍ MENCARI "TEMPORARY FOSTERER" UTK EXOTIC SEMI FLAT FACE PERSIAN (DLH) ✍

Assalammualaikum.. First sekali, harap x terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya buat sumer "FURRIENDS" yang meraikan hari raya. Rasa dah lame x hapdet belog ni since entry last pasal Wiwi. Bukan sibuk sangat, bukan saje nak abaikan blog. Tapi xmo rasa sedey bila tgk entry pasal Wiwi tu.

Terus ke tajuk seperti kat atas tu, saya dgn URGENT tgh mencari 'Temporary Fosterer" bagi pihak kawan sepengucingan saya (dulu member Petfinder.my). 

Member saya ni sorang rescuer jugak & biasanya akan kutip mana2 stray area rumah dia utk dijaga & diberi rawatan. Tapi memandangkan sekarang  baby girl dia (9 bulan) kne jangkitan kuman dalam lungs, so dia TERPAKSA bagi tumpuan pada baby & kucing dia ni terpaksa mintak orang lain jaga dulu. Saya copy & paste email dari dia:-  


name diberi: tobi.
umur: 2 tahun 8 bulan        
jantina: lelaki unneutered.
hobi: main straw dan tido.
makanan kegemaran: blackwood
sikap: tak banyak bergerak, suka duduk bawah meja, manja la jugak kalau selalu main dengan dia..
alamat kediaman owner : bangi/kajang
.
p.s: tak boleh makan terlalu banyak, nanti cirit birit. makan hanya BLACKWOOD


gambar2 yang tak lawa tu(3 pic kat bawah) gambar masa kami mula mula adopt dia dua tahun lepas. masa tu dia macam nak mati dah. huhu. kami jaga dan sekarang ni dia nampak la rupe macam kucing sikit. tapi perut dia memang sensitif. tu je la kot. vaccination dan health check semua dekat klinik honey kat section 3, BB Bangi. kad kesihatan / mknn / pasir akan saya berikan sekali. semua belanja perubatan akan saya tanggung / boleh claim medical dari saya, tapi kene beritahu saya dulu sebelum pergi. makanan dan peralatan grooming akan saya berikan. 










GAMBAR SEKARANG



hope kalo korang blh jaga or ade member2 yg blh jaga dia untuk sementara, 
mintak respon segera, bleh inbox FB saya, "juls julie" sama cam kat side kanan blog ni, 
tapi x payah emel saya sbb emel jarang bukak.. atau pun...
sebarang pertanyaan lanjut, boleh direct emel pada tuan dia,

sitibaizurah@yahoo.co.uk


tq ;)

Sunday, 8 July 2012

✍ WIWI - SETAHUN PEMERGIAN :6/2/2009-7/7/2011 ✍



hari ni 7/7/2012..
tarikh yg sama dan saat2 yg x dpt dilupakan pd thn lepas..
maknanya...tak terasa sudah setahun berlalu..
Wiwi pergi tinggalkan kami...

mammeh ❤❤ wi-shayang banyak2..
xde galang ganti serupa denganmu...

rindu sangat2..!!



xbley taip panjang2 nak cite pasal wi-shayang..
nnt  kuat2..


✍ WIWI - SETAHUN PEMERGIAN :6/2/2009-7/7/2011 ✍



hari ni 7/7/2012..
tarikh yg sama dan saat2 yg x dpt dilupakan pd thn lepas..
maknanya...tak terasa sudah setahun berlalu..
Wiwi pergi tinggalkan kami...

mammeh ❤❤ wi-shayang banyak2..
xde galang ganti serupa denganmu...

rindu sangat2..!!



xbley taip panjang2 nak cite pasal wi-shayang..
nnt  kuat2..


Sunday, 17 June 2012

✍ HAZIQ @ ICU, HOSPITAL UMUM SARAWAK ✍


gambar2 Haziq, amik dr FB along @ kak ipar..

13Jun2012 - Masuk ICU (Paed)
15Jun2012 - kuar ICU & masuk wad biasa

15 Jun 2012
along ckp masa kat ICU lagi dah request nak notebook,
so dah masuk wad biasa baru bleh main notebook..
boring sbb abg & kak ipar gilir2 jaga dia..
ada time terpaksa tinggal dia sorang2 kat Hosp,
just bleh sms ngan dia..
tp ade sorg lagi kak ipar keje kat HUS tlg tgkkan..


15 Jun 2012


gambar latest, 17 Jun 2012 @ 6.30pm  (Hari ke-5)

gambar utk tatapan maknek katanya..
mak asik tanye pasal budak nih, 
tu yg mintak kak ipar amik gambar..
risau x kuar2 lagi..

kawan2 yg TERbaca blog ni, 
mintak tlg doakan kesihatan dia yer..
dah x sampai ati tgh dia lame2 kat hosp..
bercucuk2 tgn & mkn ubat mcm3..
:'((



✍ HAZIQ @ ICU, HOSPITAL UMUM SARAWAK ✍


gambar2 Haziq, amik dr FB along @ kak ipar..

13Jun2012 - Masuk ICU (Paed)
15Jun2012 - kuar ICU & masuk wad biasa

15 Jun 2012
along ckp masa kat ICU lagi dah request nak notebook,
so dah masuk wad biasa baru bleh main notebook..
boring sbb abg & kak ipar gilir2 jaga dia..
ada time terpaksa tinggal dia sorang2 kat Hosp,
just bleh sms ngan dia..
tp ade sorg lagi kak ipar keje kat HUS tlg tgkkan..


15 Jun 2012


gambar latest, 17 Jun 2012 @ 6.30pm  (Hari ke-5)

gambar utk tatapan maknek katanya..
mak asik tanye pasal budak nih, 
tu yg mintak kak ipar amik gambar..
risau x kuar2 lagi..

kawan2 yg TERbaca blog ni, 
mintak tlg doakan kesihatan dia yer..
dah x sampai ati tgh dia lame2 kat hosp..
bercucuk2 tgn & mkn ubat mcm3..
:'((



Thursday, 14 June 2012

✍ BARU BALIK BERCUTI..ANAK SEDARA PLAK MASUK ICU (HOSP. UMUM S'WAK) ...✍

❤✍ anak-anak bulus nak mengeow ✍❤



7-12/6/2012
percutian family yg sangat best..
tapi malangnya ade perkara yg x dapat dielakkan berlaku.


12/6/2012 [Selasa]
- dah balik umh & abg sekuarga bermalam kat umh kitorg,
bangun pagi rasa sakit perut + pinggang,
pagi tu cirit sampai 5-6x.. 
dah berbelah bagi sama ada nak g LCCT
antar family abg blk Swk or x..
tp last2 gagahkan jugak hntr dorg..
tp sblm tu incek hubby singgah beli ubat
kat farmasi sementara nk g klinik..

pegi 1 kete (kete kitorg bwk ank sedara 2 org)
1 teksi, abg, kak ipar & anak dorg yg sulung, Syirazi..
so hantar abg g stesen ERL Putrajaya dulu utk amik teksi dr sane,
sementara pas hntr dorg,
incek hubby balik utk amik kitorg plak,
pastu terus ke epot.. kat sane pun x lame, 
sampai2 jer terus carik toilet dulu..
pas ambik gambar2 kenangan & salam2 sume, terus blk..
otw ke Bangi/Kajang sangat risau
sbb jarak toilet adalah sangat jauh!
klu mencirit, mane bleh delay2 punyer.. huhuhu
blk dr epot,  terus tido sampai ke petang pas mkn ubat tu..
ngan mak & Nabila sekali tertido..semua kepenatan..


*terfikir jgk, sbb makan sate kajang (kuah kacang tu ker) 
atau 
sup urat ketin 
atau 
cheesecake masa besdey mak mlm tu..???


13/6/2012 [Rabu]
semalam x keje, sms bos ckp cuti..
petang pas incek hubby blk kursus, terus g klinik...
cirit dah ok tp perut still memulas2..
cam kena perah..sakit sampai ke pinggang..
duduk baring sume x selesa.

petang semalam, baru nak reply sms along (kak ipar)
sbb semalam masa dia antar sms, 
sy tetido & hp xde kedit.. 
tp dpt jer sms dari dia,
 rasa cam nak tercabut jantung..
Haziq (ank sedara no.3) masuk ICU (paed)
sbb kne asma teruk...!
rasa nak nanges bila baca sms tu,
terus call along & abg..
elok2 balik dari bercuti kat sini,
 tetiba jadik cam tu..
terus call along.. along ckp 5x neb, x ok jugak..

pas call along, tangan laju jer
sms abg2 yg lain inform kat dorang..
dorg lak terus bergegas ke Hospital Umum S'wk
(HUS) pas dpt sms dr sy.

hope Haziq cepat sembuh..
rindu pulak kat dia..
 satu2nyer anak sedara lelaki yg cepat mesra 
& bleh kamceng ngan incek hubby... 
atau senang ckp, jenis ramah & x penyegan
wlupun jarang2 jumpa incek hubby..
dia jgk satu2nyer anak sedara yg berjiwa kental
 tp sangat penyayang.
masa bercuti ari tu dia ler plg rajin melayan Nabila..
dok pelok2, pegang2 tangan... rapat betul dorang..

hope dia cepat sembuh...
risau jer selagi xkuar ICU tu.. ;'((




haziq...semoga cepat sembuh.. :'((

risau satu jer... takut dia asma teruk lepas 
dok gomol2 Chester sblm bertolak ke LCCT ari tu.. :(








✍ BARU BALIK BERCUTI..ANAK SEDARA PLAK MASUK ICU (HOSP. UMUM S'WAK) ...✍

❤✍ anak-anak bulus nak mengeow ✍❤



7-12/6/2012
percutian family yg sangat best..
tapi malangnya ade perkara yg x dapat dielakkan berlaku.


12/6/2012 [Selasa]
- dah balik umh & abg sekuarga bermalam kat umh kitorg,
bangun pagi rasa sakit perut + pinggang,
pagi tu cirit sampai 5-6x.. 
dah berbelah bagi sama ada nak g LCCT
antar family abg blk Swk or x..
tp last2 gagahkan jugak hntr dorg..
tp sblm tu incek hubby singgah beli ubat
kat farmasi sementara nk g klinik..

pegi 1 kete (kete kitorg bwk ank sedara 2 org)
1 teksi, abg, kak ipar & anak dorg yg sulung, Syirazi..
so hantar abg g stesen ERL Putrajaya dulu utk amik teksi dr sane,
sementara pas hntr dorg,
incek hubby balik utk amik kitorg plak,
pastu terus ke epot.. kat sane pun x lame, 
sampai2 jer terus carik toilet dulu..
pas ambik gambar2 kenangan & salam2 sume, terus blk..
otw ke Bangi/Kajang sangat risau
sbb jarak toilet adalah sangat jauh!
klu mencirit, mane bleh delay2 punyer.. huhuhu
blk dr epot,  terus tido sampai ke petang pas mkn ubat tu..
ngan mak & Nabila sekali tertido..semua kepenatan..


*terfikir jgk, sbb makan sate kajang (kuah kacang tu ker) 
atau 
sup urat ketin 
atau 
cheesecake masa besdey mak mlm tu..???


13/6/2012 [Rabu]
semalam x keje, sms bos ckp cuti..
petang pas incek hubby blk kursus, terus g klinik...
cirit dah ok tp perut still memulas2..
cam kena perah..sakit sampai ke pinggang..
duduk baring sume x selesa.

petang semalam, baru nak reply sms along (kak ipar)
sbb semalam masa dia antar sms, 
sy tetido & hp xde kedit.. 
tp dpt jer sms dari dia,
 rasa cam nak tercabut jantung..
Haziq (ank sedara no.3) masuk ICU (paed)
sbb kne asma teruk...!
rasa nak nanges bila baca sms tu,
terus call along & abg..
elok2 balik dari bercuti kat sini,
 tetiba jadik cam tu..
terus call along.. along ckp 5x neb, x ok jugak..

pas call along, tangan laju jer
sms abg2 yg lain inform kat dorang..
dorg lak terus bergegas ke Hospital Umum S'wk
(HUS) pas dpt sms dr sy.

hope Haziq cepat sembuh..
rindu pulak kat dia..
 satu2nyer anak sedara lelaki yg cepat mesra 
& bleh kamceng ngan incek hubby... 
atau senang ckp, jenis ramah & x penyegan
wlupun jarang2 jumpa incek hubby..
dia jgk satu2nyer anak sedara yg berjiwa kental
 tp sangat penyayang.
masa bercuti ari tu dia ler plg rajin melayan Nabila..
dok pelok2, pegang2 tangan... rapat betul dorang..

hope dia cepat sembuh...
risau jer selagi xkuar ICU tu.. ;'((




haziq...semoga cepat sembuh.. :'((

risau satu jer... takut dia asma teruk lepas 
dok gomol2 Chester sblm bertolak ke LCCT ari tu.. :(








=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=