=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Thursday, 3 March 2011

=*_*=LADY RUSTY AKAN DI-SPAY!! =*_*=


borang dah ready print.
tinggal nak bawak jer Ahad neh..


=*_*= PHAT LADY NAK MEMBEBEL =*_*=
sila abaikan tajuk yg merosakkan bahasa.
akhirnya setelah lama menunggu saat2 yg sesuai +
ngam dengan bajet yg disimpan, insyaAllah pada wiken nnt,
Rusty akan dihantar ke [HONEY PETSHOP] 
untuk dimandulkan/spay.

Rasanya ini adalah jalan terbaik utk dia memandangkan
Rusty nih jenis yg pantang nampak pintu terbukak
& bila dah terlepas, susah nak tangkap dia blk.
Kdg2 dok berjam haku & incek hubby tertonggeng
tepi kete org/jiran di tgh2 malam/thari/pagi/ptg
x kira waktu kalo dia terlepas semata2 nak pujuk2 dia.

Kdg2 risau gak, kang x pasal2 kne tuduh nak
curik/rosakkan kete org plak. x pasal2 kne jerit.
*mintak dijauhkan. huhuhu.

OK...

 tertonggeng2 tepi kete itu cara memujuk paling halus,
sambil panggil2 dia dgn sora se-selowww mungkin
supaya x mengganggu jiran sebelah menyebelah.

TAPI...

kalo cara itu x berkesan, kitorg terpaksa ketuk2 pinggan steel
yg biasa dorg guna utk mkn wetfud, supaya dia cepat dtg.

TAPI ...

kalo kne time mood dia  OK, dia dtg laa sbb bau wetfud,
kalo time KO.. kim salam jer la.
Terus dia ilang berdesupppp ilang ntah pegi mane2.
xkan nak kejar plak pegi tertinjau2 dpn umh org tgh2 mlm.
silap2 kitorg plak yg terpaksa berdesuppppp balik
sbb kne kejar ngan HANJEN2 liar kat umh neh...
lagi haruuu woooooo..!!

sudahnyer kejadian lari dari rumah seperti itu akan
membawa berita yg kurang menyenangkan bagi
ibu-bapa (kitorg la tuh) yg dok gelisah kat umh menunggu dorg blk
bila sebulan pastuh akan ada tanda2 yg kitorg bakal
menerima cucu ntah dari keturunan ahli ntah mane2.

pastuh bila dah menimang cucu yg chumel2 belaka,
menjadi satu isu plak. Nak simpan, anak2 kt umh dah byk sangat.
dah tentu dr segi masa + RM, mmg agak x mampu.
tau jer la bela kucen nih bukan takat bela & kasik kasih syg jer.
dengan makanan, ubat2an, mainan, pasir, vaksin, syampu
dan lain2 keperluan, bukanlah satu perkara yg mudah & murah.
plg byk belanja bila dorg sakit & terpaksa warded.
kos2 perubatan & penginapan di hotel klinik 5 Bintang 
dah tentu x sampai ati nak tgk jer kan..??
xker rasa bersalah selamanya2 bila dorg pergi
tinggalkan kita tanpa mendapat rawatan yg sepatutnya ats alasan xde DUIT???

last2, terpaksa buat keputusan dengan berat hati,
let go dorg kepada ntah sape2 owner yg selalunya
ckp x serupa bikin. sblm dpt.. ckp lain, selepas dpt.. ckp lain.
dibiar plak kucen tuh beranak pinak & bg plak kat org lain
& kejadian yg sama akan berulang2 tanpa kesudahan.

lagi dasattttt...Najmi Raja Lawak ckp dasaatttttttttttttt
apabila jalan yg plg senang utk settle masalah seperti ini
adalah dengan MEMBUANG KUCING di pasar2 borong,
atau kedai2 makan. pastuh bergaduh berebut territory sesama sirik,
beranak pinak plak, kne HIV (kucen pun blh kne HIV tauu!!!)
dan anak2 plak dilenyek oleh lori2/kete/mutosikal/basikal
Sudahnyer, menyesal x sudah2 la jawabnyer.
omputeh ckp... Ohhh..not again..!!!!!!!!!!

So, utk mengelakkan perkara2 seperti di atas &
haku belajar dr pengalaman yg lepas2..
haku tau nih adalah jalan terbaik utk Rusty.
supaya lepas nih dia lebih sihat, x meraung2 satu taman
nak kawin bila tgk mat kucing rempit ntah mane2
dok kenyit2 mata menggatal ajak lari dtg dpn umh.
last2 bila asik meraung2 dgn sora ala2 Ning Berjurai,
haku sbg ibu bapa yg terpaksa tebalkan muka sbb malu ngn jiran2

No comments:

Post a Comment

=*_*= :: FURRIENDS MEOWING: =*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=