=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Thursday, 6 October 2011

=*_*= KISAH ANAK-ANAK BULUS, CHICHI SAKIT (27/9/2011) =*_*=

Fine! Mungkin cite yg agak basi utk dibaca tp still kne update lam belog sbb kendian hari pun haku kne refer kat belog ni jugak kalo x ingat tarikh2 tertentu pasal dorg neh.


16/9/2011 - Dimulakan dengan ChiChi yg setat sakit. Mulai monyok, x aktif, byk tido & byk bersendirian (x nak join yg lain lari2 lam umh, sebaliknya lebih suka dok kat dapur. TERMENUNG!). Yang haku pasan dia jadik cam tu since haku lepaskan dorg time Hari Malaysia.. Kengkununnyer nak kasik can dorg merdeka lama2 la lam umh khenn?? Mmg haku pasan dia byk tido & dok kat pintu dapur tp x syak ape2 sbb pada firasat haku, maybe dia dah malas nak join yg lain2 sbb dah agak berumur aka agak kertu mcm mammeh dorg tu yg lbh suka dok umh dr jenjalan tp rupanya berlarutan smp seminggu. Bila masuk lam bungalow jer, dia x de respon sgt bila haku panggil2 & kdg2 dia wat derk jer. 

24/9/2011 - masa mandikan dorg, time tu baru la terasa badan dia agak ringan dr kebiasaan, plus cam ade timbul skit tulang blkg dia sedangkan dlm byk2 dorg tu, ChiChi sekor jer yg badannyer x gendut, sedang2 sedap dipeluk & solid. Since tu dia makin jadik cam langsung x berapa aktif & makan pun x nak. Tp masa tu decide nak bawak g vet lg sbb nak monitor dulu keadaan dia cane. Haku try kasik dia dada ayam rebus yg mmg fav dia, pun x berapa lalu. Yang lajuuuu nyer, si Chello tu la.. Haku lepaskan dia sekali ngan ChiChi supaya dia ada kawan. Konon2 nak tgk ChiChi nak ker x main kejar2 ngan Chello samseng sg. chua tu..
    

 dia cium2 bau dada ayam rebus tu, 
jamah skit pastu blahhh...
Si Chello tu tggu kne pelawa jer tu, dah ready kat tepi :p


 usha line,
tgk kiri...tgk kanan...


 Bismillahhhhhhhhhhhhh...!!!!!!!!!!
x yah buang masa, laju jer dia belasah dada ayam tuu..


nak pujuk dia mkn, haku letak sikit2 kat lantai bg dia kutip.
letak lam pinggan x nakkk kooo..


 org tua2 kata x elok pindah2 tmpt makan,
tp pinggan tu haku sengaja pindah2kan sbb nak ikut
mane jer dia pegi, konon2 nak pujuk dia mkn.
Sorry, x layan ok..!!!
tu terkuis2 sbb nak "simpan" mekanan tu. 


pas cium2, terkuis2 lagi.
cam tu la sampai dada ayam rebus tu selamat....
dalam perut Chello... :p



bersambung.............


4 comments:

  1. dia sakit ke.. p le bawa klimik check..

    ReplyDelete
  2. ♥Putri ilyanie♥

    dah bawak g klinik tp sbb tu entry bersambung aka x abis cite lg, tu yg cam xde kesudahan.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. meowwmania:: Alhamdulillah, semua dah ok cuma belog jer belum hapdet.. heheh

    ReplyDelete

=*_*= :: FURRIENDS MEOWING: =*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=