=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Thursday, 3 May 2012

PROJEK TAK BERAPA MEGA ANAK BULUS

naaaaaaaaaa....!! ni lah gambar2 lanjutan dari PROJEK HARI TU.. dan mengambilkira permasalahan SEBELUM INI ..  juga demi anak bulus punye pasal, ruang blkg bilik dorang / blk bibik kat rumah tu yang selama 6 thn nih..diulangi...6 tahun okeyy (sejak kitorg pindah situ) tak pernah dipijak (kecuali bangla2 yg potong rumput) akhirnya diterokai. Senang cite, pintu dapur / wet kitchen tu x pernah dibukak pun selama dok umh nih. Bila cite pasal x pernah bukak pintu wetkitchen tu, makanya terpaksa mencari jugak kunci mangga tu, dan nasib baik jumpa jugak...

Dan projek bukan mega tersebut telah bermula secara perlahan pada 1 Mei 2012 bersamaan hari pekerja (sebenarnyer tak perlu dimensenkan pun tarikh tersebut) muakakakak..

Ni ler rupa keadaan blkg bilik tersebut. Rumput2 baru jer 2 bln lepas pak arab potongkan, tp dah panjang balik..sebenarnyer nak potong rumput dulu sblm mula projek tu, tp hari tu kejar pak arab (pakistan) tu nak soh dia potongkan tp laju plak nek mutosikalnyer sampai x terkejar. Last2 men pijak2 jer la dulu.. Ruang agak terhad namun bersyokorlahhkauuunakkkoiiii, at least ade space nak letak anak2 bulus demi menyetelkan permasalahan bila membela anak2 bulus indoor nih wlupun mcm2 hajat dihati nak buat cat tunnel + tmpt sun bath bagai macamlaabanyaksangatideakauuSemah.

sila klik pada gambar untuk TUMBESARAN gambar
atau menggunakan KANTA PEMBESAR 
untuk gambar yang lebih besar

bahan2 yang diperlukan...
ehh x perlu pun diberitahu sbb ni bukan resepi memasak..
kwkwkw

1) 1 bungalow besar yg berpeluh2 ketiak incek hubby membukak sekeru & memasangnyer balik;
2) papan kutip kat umh jiran masa dorang wat renobesen umh thn 2008 yg lepas;
3) satu (1) potong batang pokok apentahnamadia yang ditebang dari belakang umh kitorg (nmpk sangat mengharapkan kudrat pak arab memotongnyer);
4) 2 gulung "bunting" terbuang di opis (bunting thn 2011) punye..syukurlah x payah membeli kanvas, jimat duit Kak Semah, nakk...



tu belakang dapur umh jiran..
pun bersemak bleh buat tmpt segala spesis ular, tenuk, rimau, 
kodok & ulat gonggok berpuaka beranak pinak..
(hope x masuk umh kitorg mcm lipan aritu ewww)


 bunting yg 2 gulung nih ade 1 gulung lagi blm guna.
1 gulung tu bleh wat tutup atas bungalow dorg dr tempias 
dr atas cucur atap dan amik dlm 3 meter utk tutup wet kitchen kitorg..
ade lagi belen utk next projek...hehehe


ni pemandangan amik dari tepi, dapur..
malas nak snap dari depan sbb masa tu segan2
ade mek2 pekerja nursery tgh sibuk masak2,..
ohye..umh no. 1 blkg umh kitorg tu nursery budak2..
suasana kemeriahan budak2 mmg x terkira..
(ini tiada kaitan dengan projek ini..selingan sahaja..abaikan!)


parit sikit tersumbat dek rumput2 kering, 
tmpt pengaliran air dari mesin basuh..
dah bersihkan sikit...


gambar dah pasang bunting utk lindung dari tempias dan
bidai buluh (recycle bidai dari umh bujang tahun 2004)
x amik lagi... kalo pegang camera jer, 
sure budak rambut merah tu sibuk nak tgk..
hihihihihi




4 comments:

  1. ohh letak kat luar yer...elok le tu anak-anak bulus dpt hirup udara segar

    tp takut dorang makin tak keruan dok dlm cage sbb teruja nak keluar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh.. letak luar dah skrg nih..byk faktor kne amik kira bila letak dlm bilik..

      dorg sure hepii jer kat luar, bleh skodeng2 kat luar bila tirai tu dinaikkan... udara pun laagi segar.. fresh giteww..hehehehe

      Delete

=*_*= :: FURRIENDS MEOWING: =*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=