=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Monday, 14 March 2011

=*_*= LADY RUSTY - DAY 2 (7/3/2011) =*_*=

 Lanjutan dr entry sebelum [INI], disebabkan gamabr2 Lady Rusty byk sgt yg nak kne masuk dlm blog, haku terpaksa asing2kan balik mengikut hari / tarikh, baru blh hapdet blk. 


Kenapa byk sangat pic lam entry kali nih????? Sebab nyer hari ke-2 tuh adalah hari yg agak emo buat haku. Sebab2nyer :- 

  • 1st time jaga female cat pas kembiri / spay. xde pengalaman berhadapan ngan situasi cam neh. Jasad kat opis, tp fikiran kat umh memikirkan pasal dia. Blk keje jer, campak beg terus masuk bilik dia, temankan dia dok berjam2 lam tuh tanpa rasa busan. kasik dia rasa selamat & x stress. Tapi cam haku yg stress sbb tgk dia tanak makan wlupun haku letak wetfud & dpn dia. Mekanan yg haku tinggalkan pepagi sblm g keje pun dia x usik langsung. Kejap2 amik pic dia, setiap detik tuh haku kne rakamkan. Supaya haku blh tgk bila2 masa kalo haku haplod lam FB/Blog. 

  • Sian tgk Rusty tanak makan mekanan yg haku kasik 4 jam pas spay (Dr. Nurul ckp kul 10pm dh bleh makan) tp smp la esoknyer pun dia still tanak makan. Walhal dia setat posa dr kul 1.00am (6/3/11) tu. Pandang kejap, pastuh toleh ke lain. Amik bau pun tidak.. 

  • Sayu tgk Lady Rusty berubah dr sekor kucen yg protective pantang tgk kucen lain dtg umh mmg dia akan hissing,  aktif, suka jilat2 rambut incek hubby kalo baring dpn tv, suka gesel2 mintak gosok.. kpd kucen yg langsung xde respon. Tp yg tuh haku faham maybe dia still rasa sakit kesan dr operation tuh. 

  • Kdg2 terfikir, kdg2 rasa bersalah sbb haku menyebabkan keadaan dia sakit cam tuh, tp memikirkan utk jangka masa panjang lagi haku bersalah kalo dia terlepas projek haram kat luar, pastuh blk umh 2-3 bln pastuh kuar baby, pastuh sbb dh x mampu nak jaga baby dia, haku terpaksa kasik kat orang lain. Pastuh orang lain plak buat mende yg sama, pastuh anak2 dia, keturunan dia mati kene lenyek keta @ mutosikal or mati sbb kelaparan/lemas/sakit..bla..bla...

  • Haku nmpk incek hubby peluk dia dgn penuh kasih syg, panggil2 nama Rusty, gosok2 kepala dia, rasa "tacing" giler2 sbb dulu2 incek hubby x sukeh haku bela kucen byk2. Dulu dia x sukeh anak2 Rusty yg lahir tak dirancang (Chello, [Chellom *adopted], Chichi, [Cheezy *hilang], Cheesedale & Chester. Dia siap kasik haku pilihan nak bela sape sbb dia ckp kalo nak bela, just 2 ekor jer...!! Tapi masa tuh haku degil, tanak buat pilihan sbb SEMUA haku syg..! Mane blh berpisah dr dorg. Masa tuh haku terpaksa PENTINGKAN DIRI & IKUT KEPALA HAKU SENDIRI. Alhamdulillah, berkat kedegilan haku (*berkat ker??), skrg dia dah ok. Haku tunjukkan ape2 yg melibatkan kucen, haku buat sendiri esp bab2 makan, ubat2 & brg2 dorg. 100% kuar dr poket haku & x melibatkan RM sape2. So, org lain JANGAN SESEKALI sentuh / ckp / pertikaikan bab2 RM & cakap yg haku nih membazir duit suami @ duit org lain.    

  • Takut kehilangan Rusty. Bile sakit cam tuh, mcm2 yg haku fikir..dia dah hidup ngan haku since Januari 2007 lagi, 4 bulan pas haku kawin. Kucen pertama yg haku bela. Haku kutip dpn umh Kelly, x-officemate kat Desa Pinggiran Putra. Kucen yg plg senang haku jaga, x pernah menyusahkan haku, berdisplin & peneman haku bila incek hubby keje mlm & wiken. Haa...jgn x percaya, disaat2 kucen lain dok membuta kalo haku berjaga buat biskut raya, Rusty nih la yg akan teman haku smp siap keje. Kejap2 dia dok dapurm kejap2 dia dok dpn tp jrg nak tgk dia tidur kalo haku still berjaga..

  • ehhh..byk laa yg buat haku emo....ckp byk2 pun x guna jgk.. HANYA org yg syg kucen jer tau perasaan tuh macam mana.... yg x minat, x berkenan, x suke, x sayang... DOK DIAM-DIAM..!!  anda salah channel ;p

 

luka dia hari ke-2. Alhamdulillah xde berair/berdarah
nampak cantek & kemas jer jahitan.


gmbr yg buat haku tacing gilerrr!! (point ke-5) kat atas tu.
dia dok diam jer masa incek hubby peluk dia..
iskkk...haku xkan lupekan saat2 nih.. :'((




turn haku plak feluk dia, pas sibuk snap gmbr2 dia.
dok diam jer dia... 


tgk muka dia jer hati haku nih cam kne siat2/robek2/toreh2.
WHAT??? pasal kucen pun nak sedey?????
OWHH... anda slh page kalo ade soklan cam tuh 
terlintas kat kefala hawtakk anda, ok?? 




nih pic dia dh panjat kat rak brg dorg. dun worry..!
rak tuh tkt. no. 2 jer & dia nek guna cat tree jd tangga.
mmg haku pantau keadaan dia, sbb tuh dok berjam lam blk tu


penat berdiri, dia duduk lam cage blk,
haku baringkan dia. kejap jer..dia terus lelapp..




kalo la sakit tuh bleh pindah kat haku, 
mmg haku x kasik dia rasa sakit tuh cemane..
ehhh... haku pun pnh operate jgk dulu. 2x lg tuh.
pun Rusty jgk yg temankan haku mc 2 + 1 bln kt umh
*senyap2 tanpa pengetahuan incek hubby :p

















haa..nih la anak2 Rusty. Last!!! Atas tu Cheesedale, 
bwh tuh Chester. Ank hasil sumbang mahram Rusty 
& Chello thn 2009. Siyes masa tuh Chello x tunjuk
yg dia dah setat gatal. ntah bile dia wat kje senyap2!




nih plak Lady Eowyn @ Wiwi (kelabu) & ChiChi dlm cage.
ChiChi tuh anak 1st Rusty, adik badik ngan Chello.
ChiChi nih awl2 dah neuter, so dia la satu2nyer
anak bujang yg succi-moorni lam umh neh. ngeh3x!!


CHELLO : ank 1st Rusty lahir 2008.
CHEESEDALE :: hasil sumbang mahram Rusty & Chello (2009).
*so gmbr atas neh adalah gmbr anak beranak.




dia cam selesa cage dia haku tutup skit ngan tola..


mcm2 gaya dia tido. maybe still x selesa..






CHELLO :: anak pertama merangkap suami terlarang yg terakhir
*tgk pic nih pun haku emo jgk, dorg dok lompat2 lam cage cam beruk,
Rusty plak dok sekor2 lam cage xblh nak gerak2 sgt. 






seee.....!!!!!!!!!!!
bdn dia kurus, x nk mkn.. plus fungus kat blkg tengkuk dia.
dah ok luka dia, nak bwk g vet blk utk treatment.


dia just tengok jer anak dia minum air lam cage tuu..



pd pndngn saya sbgi sorang ibu yg menjaga dia selama 4 thn ++,
gmbr nih sangat2 chumel......wlupun dia tgh sakit..
*tetiba skema giler... xde motip k ...




No comments:

Post a Comment

=*_*= :: FURRIENDS MEOWING: =*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=