=*-*= GENG PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

http://phatcatwithphatlady.blogspot.com/

Monday, 21 May 2012

=*_*= PROJEK TAK BERAPA MEGA ANAK BULUS - PART 2 =*_*=

Ini gambar2 lanjutan daripada PROJEK TAK BERAPA MEGA utk anak bulus hari tu kan.. nih ler hasilnyer..nak haplod punye seksa dari sblm lunch kul 1.15pm tadi, kul 3.00pm baru abis haplod lebih kurang 30 gambar tu, sedikit demi sedikit kesabaran, digagahi menunggu..habis jugak akhirnyer..Fuhhh..!! (sambil lap peloh kat idong)

Sebelum tu, nih ler tanah 50 kangkang kera kuceng blkg bilik bibik tu utk next projek (cat tunnel aka lorong pesiar kaki, meregangkan urat montot & pinggang anak2 bulus). Kecik jer tanah tu... x bernafsu pun saya nak menanam padi, baik menanam serai ataupun pokok petai disebabkan tanah keras ya hampon dicampuri batu/simen rumah nih... 


Memandangkan sblm nih saya x pernah jenguk mahupun pijak rumput tanah2 blkg tu, biasanya bangla yg diupah utk potong rumput & pokok2 tp dah 2 mggu nih saya tggu2 jugak, xde plak bangla nyer...dah ler bangla xde, pak arab pun xde lalu dpn umh nak panggil. Kalo ade pun, yg nek mutosikal, tgh saya terhegeh2 nak pakai selipar, dahhhh ilang dari pandangan...cane tu..??

Nak harapkan tebas sendiri, parang kat umah tu tak tajam..pastu panas terik lak tu kang terbakar lagi kulit cam hari tu sampai mengelupas2 teruk sebulan++ tak OK2 jugak... (sebenarnya alasan sayangkan lemak & peluh kah kah kahhh!!!)

Ok, mari jeling2 (kalo tak sudi xpe) gambar2 di bawah... Jangan sampai termuntah plak sbb ade tigapuluh (30) gambar tu... diulangi, 30 gambar ok.. Tp tu gambar kira agak lame (3/5/2012, hari nih dah 21/5/2012 dan lusa 23/5/2012 pulak gaji *tetiba)., 

Masa tu bungalow @ cage dorg, kedudukannyer masih ngadap blkg, skrg dah ubah balik, ngadap ke tepi lak..gambar2 lom masuk lagi.. tggu next entry klu rajin ok.. 


Belum lagi masuk cirita utama, iklan lagi,.. floor mat ni saya beli utk dorg, dah puas beli yg berlubang2 bulat tu tp kejap jer rosak., kne gigit la, cakar la...last2 malas nyampahkaksemah nak beli baru, last2 hamik korang xde alas lam cage tp kesian punye pasal, beli baru jugak tp jenis yg nih..lasak kot, hope dpt tahan lame. Biasa survey RM20++ ke atas, yg nih RM14.90 jer kalo x silap. Beli kat Tesco Nilai (hamek kau punye jauh tp beli masa carik barang utk family day) menyambil2 katanya. :p



dorg ade satu perangai, klu letak tikar, 
tikar tu la berlubang2 kne cakar & gigit..
pastu rosak, pastu kne tukar tikar baru, 
sedap mmg sedap tido atas tikar,
tp kalo tikar tu dah berbulu2 berlubang2?
sedap ker..?????



ni rupa kedudukan cage dorg masa setting mula2 dulu,
maklum ler, xde idea, tau nak siap jer...
bila kedudukan cage dorg mcm nih, 
mmg agak leceh...sempit tauu!!
nak tukar pasir mmg ler payah skit..
*byk nar songeh mammeh korang kan??*


ni ghoper kedudukan bungalow dorg mula2 ari tu..
ngam2 jer ngan keluasan blkg tingkap bilik bibik tu..
(name jer bilik bibik tp yg bibik kpd dorg nih,
saye ler...!!!)
0_o"


 yg mula2 interframe..
Rusty, Diva in da Hauzz :p


tadaaaaaaa...!!
nampak separuh badan jer dulu...


ni semua lepak kat tkt bawah, 
sian..dah ler lantai tu jarang2...hahaha


terkial2 nak buang papan besar tu, 
kunun wat alas dorg lepak2 bawah, 
tp x praktikal, sbb bila nak cuci cage, 
susah ler plak nak keringkan kayu tu..

keadaan lantai agak kotor,
semua gara2 clumping litter tu.. 
stok woody x sampai2 lagi..
tskktskktskktsktskkk ;'(


tadaaaaaa..!!
si genduitttt (gendut) sudah buat2 interframe..!


sila abaikan perot yg labuh tersebot.. :))


Chello, samseng sg. chua.. kwkwkw


tu ler floor mate nyer... ;)


ini bukan aksi 18sx yer..
juga bukan aksi gay..
tp ni anak & bapak dok berebut nak duduk situ..
-_-'


dah senang ati duduk lam bungalow besar balik
pas 2 mggu berhimpit lam setinggan


kayu tepi tu DIY jer..
ehh DIY ker..?? haha..tu pak arab tebang blkg umh,
saya amik & keringkan..wat dorg asah2 kuku..
Fuhh jimat dari beli scratcher!





yg belakang tu senang ati ler cekik BW semangkuk tu
sehari jer dorg blh abiskan..




kesan muntah bulu kat bawah lantai..
seronok dok luar nih, senang nak suap2 dorg ngan rumput..
rumput wat cuci perut dorang..


hahah..Nabila, budak rambut merah nih wajib interframe
tgh sibuk men-setting bungalow tu, 
sibuk jugak dia nak ikut kuar..
walhal mlm2 cam nih ler nyamuk byk..




harus bagi "peace sign" sbb saya kasik dia ikut sy kat luar
memalam cam tu..  huhuhu



pas tukar pasir, terus amik giliran nak masuk jamban..





memandangkan kawasan agak sempit, 
so terpaksa la tong pasir warna itam tu
ngan tong mekanan letak kat luar..
*sekarang tidak lagi..!!*


dah abis............!!! sambungan setting cage baru next entry...
x yah tggu2, ntah biler nak buat entry baru..
kah kah kahhh..!!! 

2 comments:

  1. wahhh siap dah...sonok la bebudak tu dpt amik angin fresh dr luar ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..dah siap sepenuhnyer kat luar, so lepas nih faktor2 yg dah disebutkan sblm settle 100%.

      tapi gambar setting terkini x masuk lagi..hehehe

      skrg senang, pas mandikan dorg...tolak cage keluar skit bagi kne panas..pastu dorg sunbath beramai2 lam cage tu..hahaha

      Delete

=*_*= :: FURRIENDS MEOWING: =*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*_*=chakk..!! skodeng gak!=*_*=

=*-*= DIARI PENGEMBARAAN MEOW =*-*=

=*-*= PENSKODENG MEOW =*-*=

=*_*= RECENT VISITORS =*_*=

=*_*=TETAMU MEOW=*_*=